Office Outlook

Microsoft Office Outlook, oftwel voor 2002 gewoon Outlook, is een onderdeel van Microsoft Office. Belangrijkste functies van Microsoft Office Outlook zijn:
– email beheer
– agenda beheer
– to do list (taken)
– notities beheer (notes)

In veel organisaties wordt Microsoft Office Outlook gebruikt om diverse gegevens met elkaar te delen en met elkaar samen te werken met behulp van een Microsoft Exchange Server. Zo kunt u automatische regels aanmaken voor het archiveren van binnenkomende e-mail berichten en deze berichten delen met uw collega’s.

Microsoft Office Outlook instellen op Windows (automatische configuratie)

Microsoft Office Outlook biedt de mogelijkheid om uw email account automatisch te configureren. U hoeft enkel uw naam, e-mail adres en uw wachtwoord in te voeren, Outlook probeert dan op onze servers het configuratie file op te halen waarin uw e-mail instellingen opgeslagen zijn. Als Outlook het configuratiefile kan vinden dan worden alle standaard gegevens automatisch ingevuld en is uw account gelijk klaar voor gebruik. Wij hebben in het configuratie file opgenomen dat het type account een IMAP account moet worden en dat uw inlog gegevens versleuteld over het internet worden verstuurd. Wilt u in plaats van een IMAP account gebruik maken van een POP3 account dan kunt u de instructies aanhouden wat  bij “Handmatige configuratie” vermeld staat. Ook als het automatische configuratie herhaaldelijk mislukt kunt proberen om de stappen bij “Handmatige configuratie” te volgen.

Download PDF handleiding

Stap 1

Start Microsoft Office Outlook outlook op en ga naar “bestand” in de linker-bovenmenu. Klik op “account instellingen” en kies vervolgens voor “Accounts toevoegen en verwijderen…”. Als u het programma voor het eerst opstart krijgt u automatisch de vraag of u een nieuwe account wilt toe voegen. Kies voor “ja” en ga verder met stap 3.

Stap 2

Kies voor E-mail en klik op “Nieuw”.

Stap 3

Voer de benodigde gegevens in, u kunt deze gegevens terugvinden in het pdf bestand met configuratiegegevens die u van ons heeft ontvangen.

Klik op verder, er zal nu worden geprobeerd om de instellingen automatisch op te halen van onze configuratie server. Als u deze fase succesvol kunt uitvoeren dan wordt er een IMAP account met een versleutelde verbinding aangenmaakt . Als u een POP3 account wilt installeren of als het configuratie file niet kan worden opgehaald dan kunt u proberen om uw account handmatig te installeren.

Stap 4

stap5

Klik op “ja” en vervolgens in het 2de scherm op “Toestaan”

Stap 5

Als alle instellingen correct zijn ingelezen krijgt u het bovenstaande scherm te zien, klik op “Voltooien”

Stap 6