Filezilla FTP-Instellingen

Door middel van FTP kunnen bestanden geupload worden naar de server waar uw website op staat, dit zal nodig zijn om een website weer te geven op uw domeinnaam. Alhoewel onze servers vanaf alle FTP client’s bereikbaar zijn hebben wij als voorbeeld FileZilla gebruikt, dit is naar onze mening de meest gebruikersvriendelijke FTP client welke ook nog gratis is. FileZilla kan veilig gedownload worden via onderstaande link:
https://filezilla-project.org

Stap 1:

– Start FileZilla op.
– Klik op bestand
– Klik op sitebeheer
– Ga verder naar stap 2

Stap 2:

– Klik op “Nieuwe site”
– Voer de host in (de hostnaam kunt u vinden in de configuratiegegevens die u van ons ontvangen heeft of in de Plesk hosting panel)
– FileZilla selecteert standaard al de juiste protocol en encryptie, deze kunt u ongemoeid laten
– Inlogtype – Normaal
– Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in (deze kunt u vinden en aanpassen in de Plesk hosting panel)
– Klik op verbinden.
– Ga naar stap 3

Stap 3:

Indien u succesvol verbonden bent kunt u starten met het uploaden van uw bestanden. Hou er hierbij rekening mee dat alles buiten de “httpdocs” map niet zichtbaar zal zijn voor de buitenwereld. Zorg er dus voor dat alle bestanden die u op uw website wilt weergeven in de “httpdocs” map ge-upload worden.

Lukt het installeren niet ?
Loopt u ondanks onze uitleg toch tegen problemen aan en komt u er niet uit ? Bel dan tijdens kantooruren onze helpdesk of stel uw vraag via onze contact formulier.