Klik op de beschikbare categorieën voor een overzicht
Zoals afgelopen maand aangekondigd zijn wij inmiddels begonnen aan de migraties van websites die nog op onze verouderde servers draaien. Wij voeren de migraties met uiterste zorg uit waardoor het vrij langzaam gaat en we nu "pas" halverwege zijn. 90% van de tot nu toe behandelde domeinen hebben wij succesvol kunnen migreren, op de resterende 8% hebben wij de PHP versie moeten terugzetten naar een lagere versie en/of moesten er paden worden aangepast in de config bestanden. Van ongeveer 2% van de... Meer
In verband met een spoedonderhoud zal de SQL-1 vandaag tussen 14.00 uur en 15.00 uur gedurende paar minuten niet beschikbaar zijn. Websites die deze server gebruiken voor hun databases zullen om die reden tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Wij bieden onze excuses voor het overlast.

update 14:50 uur: Onderhoud is afgerond
Momenteel zijn wij bezig met de migratie naar een nieuwe dns omgeving. Om die reden is het dns beheer pagina de komende uur niet beschikbaar.

Update 18:00 uur: Inmiddels staat de nieuwe dns beheer pagina online

Wat is nieuw ?

- Alle dns wijzigingen vinden real-time plaats
- DNSSEC kan nu per domein aan/uit gezet worden
- Bij elke wijziging in de dns instellingen wordt er een backup gemaakt zodat u makkelijk terug kan naar een eerdere versie (max. 25 versies worden bewaard)
- Importe...
Meer
In verband met een storing bij onze telefonie provider zijn wij momenteel telefonisch slecht bereikbaar.
In verband met onderhoud aan het energienetwerk op de Industriestraat in Naaldwijk zal ons kantoor vandaag om 17.00 sluiten. Voor spoedeisende zaken kunt u ons via het storingsnummer bereiken.
Door een uitval van een koelunit in het datacenter zijn onze mail, web en storage servers overhit geraakt. Om ergere schade te voorkomen hebben deze servers zichzelf automatisch afgesloten. Helaas is het herstarten niet goed verlopen waardoor sommige servers momenteel nog problemen opleveren. Dit houdt concreet in dat u momenteel geen mail kunt versturen en ontvangen, tevens is een deel van ons shared hosting platform ook niet bereikbaar. Wij proberen nu met alle beschikbare middelen de servers ... Meer
Momenteel is er een storing met ons telefooncentrale waardoor wij niet meer gebeld kunnen worden. Voor dringende zaken verzoeken wij u om ons te mailen.
In verband met een spoed onderhoud op de SQL-1 kan het zijn dat uw website tussen 17.00 uur en 18.00 uur voor enkele minuten niet meer bereikbaar is.

Onze excuses voor het overlast.
In verband met een noodonderhoud op een van onze storageservers zijn de onderstaande diensten tussen 00.30 uur en 01.00 uur gedurende periode van +/- 15 minuten niet bereikbaar:

- Websites die op het Linux platform draaien
- Mail services zoals webmail, smtp, pop en imap

Door een internetstoring zijn wij momenteel telefonisch niet bereikbaar.

Update 13.30 uur: Het internetverbinding is weer hersteld en wij zijn weer telefonisch bereikbaar.

Onze excuses voor het overlast.
In verband met de groei van onze klantenkring en met het feit dat de meeste CMS systemen steeds zwaarder worden begon onze huidige webplatform capaciteit tekort te komen.
Inmiddels hebben wij een nieuwe shared hosting omgeving ingericht die beter voldoet aan de huidige capaciteit eisen van onze klanten. Onze nieuwe webservers zijn uitgerust met meerdere processoren en een overvloed aan interne geheugen. De storage servers waarop uw data wordt opgeslagen werken nu met zeer snelle SAS en SSD schi...
Meer
In verband met een kpn storing op onze vaste telefoonlijnen op ons kantoor zijn wij sinds de ochtend niet bereikbaar. Volgens kpn wordt er druk aan gewerkt en hopen ze de storing binnen een paar uurtjes te kunnen oplossen. Wij verzoeken u vriendelijk om uw vragen per email aan ons te stellen, mocht u teruggebeld willen worden vermeld dan uw telefoonnummer.

Onze excuses voor de overlast.

Update 14.30 uur: Kpn heeft de storing opgelost, wij zijn weer telefonisch bereikbaar.
Tijdens een stroomtest is er in het datacenter zojuist een storing ontstaan waardoor sommige servers tijdelijk niet bereikbaar waren. Inmiddels is de storing opgelost en draait alles weer. Mocht u nog problemen ondervinden met uw email en/of website dan verzoeken wij u vriendelijk om dit gelijk aan ons te melden.

Onze excuses voor het overlast.

Update 12:22 uur: Er bleek een STS-switch, welke er voor zorgt dat bij een stroomstoring automatisch wordt geswitch naar onze B-stroomfeed, defect...
Meer
In verband met een probleem in ons datacenter is er rond 12.00 uur een storing ontstaan. Inmiddels zijn de problemen opgelost en draait alles weer. Mocht u nog hinder ondervinden dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Onze excuses voor het overlast.
Er zijn momenteel geen storingen bekend, mocht u toch nog storing ondervinden dan kunt u ons dit per email of telefonisch laten weten.
In verband met plaatsing nieuwe hardware zal er vanavond tussen 20.00 uur en 24.00 uur werkzaamheden plaatsvinden in ons Datacenter. De werkzaamheden zullen geen nadelige gevolgen hebben voor het functioneren van uw website en/of email.
In verband met het afronden van de werkzaamheden in ons datacenter kan het zijn dat er vanavond, dinsdag 9 maart 2011, na 22.00 uur kortstondige onderbrekingen ontstaan op de bereikbaarheid van sommige websites. De verstoring zal zich enkel maar voor doen op websites die gebruik maken van de SQL-1 en MSSQL-1 database servers.
Wij bieden alvast onze excuses voor de onderbreking en doen ons uiterste best om de overlast te beperken.
In verband met werkzaamheden in ons datacenter kan vrijdagavond 4 maart 2011 na 22.00 onderbrekingen plaatsvinden op het shared hosting platform. Wij proberen de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden zodat het downtime minimaal is.
Alvast onze excuses voor het overlast.
Update 11-11-2010 17.30 uur:
Alle Ftp servers zijn voorzien van de laatste security patches en draaien weer naar behoren.
------------------------------------------
In verband met een gevaarlijke security lek in de FTP server software kan het zijn dat u momenteel geen verbinding kan maken met onze FTP server om uw website te uploaden. Onze systeembeheerders zijn momenteel bezig om de FTP servers te patchen, zodra dit is uitgevoerd kunt u weer(een stukje veiliger) uw website uploaden.
In verband met onderhoudswerkzaamheden op de S0027 (Windows platform) zijn de website hierop tijdelijk niet bereikbaar. We verwachten dat de werkzaamheden binnen 1 uur afgerond zullen zijn.

Update 01.30
De werkzaamheden zijn goed verlopen, de server is weer volledig beschikbaar.
In verband met een kernel upgrade van onze linux servers kan het voorkomen dat uw website en mail tijdelijk niet beschikbaar zal zijn.

Update 23:00 uur: Alle servers zijn voorzien van de laatste kernel upgrades, er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Bijna alle serrvers zijn hooguit een aantal minuten onbereikbaar geweest.
Momenteel is er een storing op onze email platform waardoor u hinder kunt ondervinden tijdens het ophalen en/of versturen van E-Mail. Ook is het niet mogelijk om in te loggen op webmail. Onze systeembeheerders zijn momenteel druk bezig om het probleem op te lossen.

Update 21:00 uur:
Inmiddels hebben we ontdekt dat de instabiliteit op het mailplatform te wijten was aan een hardware storing op ons centrale storage platform. Na het vervangen van de hardware hebben we de laatste 2 uur geen inst...
Meer
In verband met onderhoudswerkzaamheden op onze servers zullen de websites draaiende op de volgende servers vanavond gedurende een aantal minuten niet bereikbaar zijn:
www01
www02
www03
backupclient01
jekety01
jekety03
Wij doen ons best om de onderbreking zo kort mogelijk te houden.
In verband met belangrijke update voor de Windows servers zullen de websites die op het Windows platform draaien enkele minuten onbereikbaar zijn tussen 01.30 uur en 05.00 uur.
Er is momenteel een storing op de www02 (Windows platform) waardoor de website op deze server niet meer bereikbaar zijn. Er wordt druk gewerkt aan een oplossing, onze excuses voor het ongemak.

Update: De storing is inmiddels verholpen.
Vannacht wordt er onderhoud gepleegd aan ons netwerk. Onder andere zullen er software upgrades uitgevoerd gaan worden, waarvoor een reboot van de core routers noodzakelijk is. Hierdoor is het mogelijk dat er een downtime optreed van 5 tot 10 minuten.
Het onderhoud zal plaatsvinden tussen 2:00 en 4:00 in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 november.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.
Momenteel is er storing op een hostserver waardoor de (windows)webservers JKTY01 en JKTY02 niet bereikbaar zijn. Momenteel wordt er druk aan gewerkt om de servers weer online te krijgen.

Update: De storing is inmiddels verholpen.
Vanwege noodzakelijk onderhoud aan ons netwerk is uw website/e-mail wellicht gedurende een korte periode traag of zelfs even niet beschikbaar. Het onderhoud zal heden avond vanaf 18.30 plaatsvinden. Uiteraard proberen wij de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Systeembeheer
De storing op de storageserver bleek een hardwarematige storing te zijn die helaas niet direct verholpen kon worden. Hierdoor hebben we besloten om de storage3 server te vervangen voor een nieuwe server. Omdat we hierdoor alle data van de oude server naar de nieuwe server moesten kopieren heeft deze actie vrij veel tijd in beslag genomen.
Wij bieden onze excuses voor het ongemak en streven ernaar dit soort ernstige storingen in de toekomst adequater op te lossen.
In verband met een storing op een van onze storage servers kunnen websites die op het linuxplatform draaien momenteel niet bereikbaar zijn. Ook kunt u hinder ondervinden tijdens het ophalen en versturen van E-mail. We doen ons best om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.
Inmiddels is de nieuwe server voor de afhandeling van de statistieken operationeel. De server is momenteel nog een paar uur bezig met het verwerken van de statistieken van de afgelopen dag, u kunt inmiddels wel inloggen om uw statistieken te bekijken.

Mocht u problemen tegenkomen dan verzoeken wij u dit zo snel mogelijk aan ons te melden.

Onze excuses voor het ongemak.
In verband met een hardware storing op onze statistieken server zijn de bezoekers-statistieken van websites die op onze windows platform draaien momenteel niet beschikbaar. We zijn nu bezig met het kopieren van de backup data naar een nieuwe server. Helaas kan dit, gezien de grote hoeveelheid data die teruggezet moet worden, nog aantal uren duren.

Onze excuses voor de overlast.
In verband met recent uitgebrachte microsoft updates zullen al onze windows servers vannacht herstart worden. Uw website zal hierdoor tijdens de herstart enkele minuten lang niet bereikbaar zijn.
De eerdergemelde storing op de s0027 is inmiddels verholpen. De server is weer online en draait naar behoren.
Momenteel hebben we een storing op webserver s0027 (Windows platform). Websites die hierop draaien zijn niet bereikbaar en uploaden via FTP is niet mogelijk. We bieden onze excuses voor de overlast en doen ons best om de server weer zo snel mogelijk online te krijgen.
In verband met een update van Microsoft zullen de komende avond al onze Windows servers gereboot worden. Hierdoor kan het zijn dat uw website enkele minuten niet bereikbaar is. De update heeft geen gevolgen voor uw e-mailaccount.
In verband met een update van Microsoft zullen de komende avond al onze Windows servers gereboot worden. Hierdoor kan het zijn dat uw website enkele minuten niet bereikbaar is. De update heeft geen gevolgen voor uw e-mailaccount.
Vanavond zullen al onze servers binnen ons Windowsplatform worden voorzien van de noodzakelijke Windows updates. Deze updates gelden voor zowel het Windows sharded hosting platform als voor de Windows dedicated servers. Door deze updates zijn wij genoodzaakt de servers te rebooten. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat uw website enkele minuten niet zichtbaar zal zijn. De update heeft geen gevolgen voor uw e-mail accounts. Wij streven ernaar om het overlast tot een minimum te beperken.

Wegens onderhoud aan ons netwerk zullen de sites welke op de webservers S0016, S0022 en S0030 draaien tussen 21:00 en 22:00 uur tijdelijk niet bereikbaar zijn. Het onderhoud heeft geen gevolgen voor uw e-mail accounts. Uiteraard proberen wij deze overlast tot een minimum te beperken.
Alle servers zijn voorzien van de laatste updates en inmiddels weer up and running.
In verband met een update van Microsoft zullen straks al onze Windows servers gereboot worden. Hierdoor kan het zijn dat uw website enkele minuten niet bereikbaar is. De update heeft geen gevolgen voor uw e-mailaccount.