SERVICE GERICHT / VRIENDELIJK / DESKUNDIG / ERVAREN / VELIG / SNEL / UITMUNTEND / KWALITEIT

Tot  31,00 % korting

 .DE  extensie informatie

U bent op pagina Overzicht domeinextensies / Europa / .DE

.de domeinregistratie met korting

Kies voor een langere termijn en bespaar meer op de kosten van een .DE domeinregistratie

Specificaties

Minimale lengte van het domein
Maximale lengte van het domein
Voor sommige extenties is het vereist dat u een post en/of bezoekadres heeft in het land waar u het extentie wilt registeren
Sommige extensies eisen dat u of het administratieve contact een post of een vestiging adres in het land waar het extensie wordt geregistreerd moet hebben. Als u dat niet heeft kunt u tegen een kleine bijbetaling gebruik maken van ons domicilie services.
Voor sommige country code (landen) extensies moet u ingeschreven staan in de lokale kamer van koophandel, een BTW nummer kunnen overleggen, inwonend zijn in het land zelf en/of een andere aantoonbare relatie hebben met het land waarin het extensie wordt vastgelegd
Minimale periode in jaren waarvoor uw deze extensie kunt registreren
Maximale periode in jaren waarvoor uw deze extensie kunt registreren
Nadat uw domeinnaam is stopgezet en door ons is verwijderd bij de desbetreffende register is het bij sommige extensies nog mogelijk om uw domeinnaam terug te claimen. Let wel op dat niet alle extensies deze mogelijkheid bieden en dat bij een her activatie van een domeinnaam naast de periodieke kosten ook extra kosten in rekening kan worden gebracht.
Het adres van de instantie/registry die het registreren van deze extensie mogelijk maakt
Op deze pagina kunt u houder gegevens van de domeinnaam bekijken
Het interval waarmee de registry zijn zone file bijwerkt. Nieuwe registraties en nameserver wijzigingen zijn pas na deze periode actief
Karakters die zijn toegestaan in een domeinnaam
Met internationalized domain name (IDN) kunt u domeinen registeren die niet alfanumerieke karakters bevatten. Een domeinnaam zoals bijvoorbeeld www.Café.eu wordt met IDN geregistreerd als www.xn--caf-dma.eu
Bij de meeste extensies kunt u tegen een kleine bijbetaling uw whois data afschermen van de buitenwereld. Zo voorkomt u dat derden kunnen zien dat u de eigenaar van het domeinnaam bent.
DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions. DNSSEC voorziet de DNS records van een digitale handtekening, zodat de aanvrager kan controleren of de record die terug komt, authentiek is. Het “spoofen” van DNS, of zogeheten cache-poisoning, is hierdoor niet langer meer mogelijk.

Veelgestelde vragen over de .DE domeinnaam extensie

Voorwaarden voor het registreren van een .DE domeinnaam

Een .DE domeinnaam moet minimaal 2 karakters en mag maximaal 63 karakters bevatten. Een domeinnaam kan bestaan uit letters, cijfers en een minteken (-). Domeinen mogen niet beginnen of eindigen met een minteken. U kunt een .DE top-level domeinextensie registreren voor een minimale periode van 1 jaar tot een maximale periode van 1 jaar. Indien u uw domeinnaam niet meer verlengt, dan vervalt de domeinnaam in een quarantaineperiode van 29 dagen. Let op dat INTERIP € 25.00,- rekent voor het heractiveren van een domeinnaam met de .DE extensie nadat deze in quarantaine is geplaatst.

Hoe kan ik mijn DNS-records en/of de nameservers voor mijn .DE domeinnaam aanpassen?

U kunt op onze DNS-beheerpagina zelf uw domeinnaam real-time beheren. Naast de standaard A-, MX=- en CNAME-records kunt ook op een makkelijke manier TXT-records en SRV-records opnemen voor uw DNS-zone. Wilt u uw .DE domeinnaam extra beveiligen met DNSSEC? U kunt dat met een klik aanzetten op de beheerpagina. Wilt u bij meerdere domeinen tegelijk dezelfde aanpassing doorvoeren? Met onze handige DNS-beheer tool is het mogelijk om meerdere domeinen onder uw beheer tegelijk bij te werken. Heeft u een foutje gemaakt? Geen zorgen, u kunt tot maximaal 25 versies terug uw DNS-zone terughalen. Wilt u uw dns records via Cloudflare, Google of via een andere dns provider beheren? u kunt met een nameserverwijziging eenvoudig overstappen naar de provider van uw keuze.

Mijn domeinnamen staan bij een externe partij, kunnen jullie ze bulk verhuizen?

Natuurlijk, wij zoeken graag alles voor u uit. We maken ook DNS-templates en configureren indien van toepassing de juiste webhosting omgeving. Verder zoeken wij uit hoe de DNS-records zoals mail, SPF en DKIM records per domeinnaam ingesteld staan en houden met alle instellingen rekening. Bij de meeste providers is het een hels karwei om de transfercode te achterhalen, een externe backup van de website veilig te stellen of de DNS-configuratie in te zien. Door de populariteit van onze gratis domeinnaam verhuisservice hebben wij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de beheersystemen van nationale en internationale providers zoals Enom, GoDaddy, Strato, Hostnet, SiteGround en Vimexx. Onze experts zoeken uit bij welke provider(s) uw domeinen geregistreerd staan en maken een duidelijke plan van aanpak. Zodoende bent u verzekerd van een verhuizing zonder downtime en merken uw bezoekers en gebruikers van uw website verder niets van de overgang.

Hoe snel komt mijn .DE domein na het registreren online op het internet?

Direct na de registratie van uw .DE nemen wij deze op in onze nameservers en zorgen ervoor dat deze werelwijd geresolved kan worden door nameservers van alle internetproviders. Voor de meeste extensies geldt dat de registry real-time de registratie wereldwijd doorvoert en uw domeinnaam binnen 5 minuten na registratie al actief wordt. Enkel de registry voor .NL-domeinen, Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), en een paar andere exotische extensies houden een update interval van een paar uur aan. Indien u e-mailadressen en/of een webhosting pakket tijdens de registratie van uw domeinnaam heeft bijbesteld dan kunt u daar gelijk mee aan de slag nadat u uw bestelling heeft geplaatst.

De .DE versie van het domein die ik wil vastleggen is bezet!

Indien uw keuze op een domein die bezet is gevallen kunt u niet veel anders doen dan controleren of de door u gewenste naam niet in een andere extensie beschikbaar is. Indien u van mening bent dat u de rechthebbende bent van het domeinnaam dan kunt u bij diverse registrys een geschillenregeling opstarten. Meestal moet u daarvoor met sterke argumenten aankomen zoals een merkenregistratie of een vroege inschrijving als merknaam bij de KVK. Mocht de geschillenregeling niets opleveren dan kunt u ook via de rechtbank een procedure opstarten. Zoals u begrijpt is dat een langdurig en kostbaar proces. Soms helpt het om de eigenaar te bellen en gewoon te vragen of je de domeinnaam mag overnemen. Helaas is het zo dat uit privacyoverwegingen de gegevens van de eigenaar niet meer publiekelijk vermeld worden. U zult dan contact moeten opnemen met de provider van de domeinnaam (welke makkelijker te achterhalen valt dan de eigenaar) en verzoeken om uw bericht door te sturen naar de houder van de domeinnaam. Neem eventueel contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

Hoe kan ik mijn .DE website naam registreren?

Voor het registreren of kopen van een nieuwe domeinnaam dient u deze eerst te controleren op beschikbaarheid via een domeincheck. Domeinen die vrij zijn kunt u direct vastleggen tegen de gangbare tarieven. Sommige domeinen die reeds bezet zijn kunnen te koop worden aangeboden, neem contact met ons op als wenst dat wij bemiddelen bij uw domeinnaam aankoop. U kunt via het onderstaande formulier op een eenvoudige manier de beschikbaarheid van uw domeinnaam checken. Indien de door u gewenste domeinnaam beschikbaar is, dan kunt u deze real-time op uw privé- of bedrijfsnaam laten vastleggen. Bent u een domein reseler of registreert u een domeinnaam voor een klant? Tijdens het domeinnaam registratie proces is het mogelijk om contactpersonen via onze beheeromgeving aan te maken en domeinnamen te registreren op naam van uw klant of domein contactpersoon.

.DE DOMEINNAAM BESCHIKBAAR? CHECK EN REGISTREER

Ik heb al een bestaande .DE domeinnaam, kan ik deze domein verhuizen naar INTERIP?

Voor het verhuizen van een .DE domeinnaam dient u bij uw huidige provider een transferkey op te vragen. Uw provider is verplicht om deze aan u te verstrekken en zal de key doorgaans per e-mail versturen naar het e-mailadres dat bij hen geregistreerd staat voor contact. Indien u eenmaal uw transferkey heeft ontvangen, dan kunt u hieronder het verhuizen van uw .DE domein real-time opstarten. Heeft u elders een domeinnaam gekocht of geregistreerd en wilt u deze verhuizen naar INTERIP? Wij helpen u graag met het verhuizen van uw domein, voor meer info zie onze websiteen domeinnaam verhuisservice pagina. Indien het domeinnaam nog niet op uw naam geregistreerd staat draagt ons systeem tijdens het verhuisproces uw domein automatisch over op uw privé- of bedrijfsnaam. U wordt zoedoende direct 100% juridische eigenaar en niemand anders kan aanspraak maken op uw domeinnaam. Indien u een domein voor uw klant verhuist, dan kunt u via de beheeromgeving uw klant als contactpersoon aanmaken en tijdens het verhuisproces selecteren als eigenaar van de domeinnaam.

.DE DOMEIN CHECKEN EN VERHUIZEN

Kan ik een .DE domein ook anoniem registreren?

Ja, u kunt een .DE anoniem registreren. Uw gegevens worden nog wel volledig aan de registry doorgegeven maar in de DENIC eG publieke whois database is dat niet meer openbaar opvraagbaar door derden. De registry maar ook INTERIP blijft nog wel verplicht om deze gegevens over te dragen indien hiervoor een rechterlijke bevel voor is afgegeven. Afhankelijk van de gekozen domein extensie is het afschermen van uw persoonlijke gegevens gratis of mogelijk tegen een geringe bijbetaling.

Hoe kan ik een .DE domein overdragen op naam van een nieuwe houder/eigenaar?

U kunt een .DE via onze beheeromgeving makkelijk over dragen naar een nieuwe eigenaar. U heeft hierbij de keuze uit een interne overdracht zodat de beheer van uw domeinnaam onder uw controle blijft of de keuze dat u de domeinnaam overdraagt naar een ander account/eigenaar binnen ons systeem. De registry kosten voor het overdragen van een DE domeinnaam bedraagt: € 0.00,- indien u de overdracht zelf via onze beheeromgeving uitvoert. Eventueel kunnen wij het overdracht proces voor u in zijn totaal verzorgen, wij rekenen daar, € 19,00 voor het eerste domein en € 5,00 voor ieder hierop volgende domeinnaam, administratie kosten plus de bovengenoemde registry kosten voor.

Hoe kan ik mijn .DE domeinnaam opzeggen?

U kunt uw domeinnaam en overige diensten die u bij ons afneemt opzeggen via onze beheeromgeving. Ook nemen wij opzeggingen per e-mail aan. Vermeld in dat geval altijd uw factuurnummer, klantnummer en domeinen/diensten die u wilt opzeggen. Eventueel kunnen wij u een overzicht mailen met alle diensten die u bij ons afneemt en de vervaldatums van de afzonderlijke pakketten. Indien u ook een e-mail, webhosting of een ander pakket onder uw domeinnaam afneemt geef dan duidelijk aan of deze ook moeten worden stopgezet. Nadat uw opzegging is verwerkt krijgt u van ons per e-mail een bevestiging opgestuurd met een overzicht van de opgezegde domeinen en de hieraan gekoppelde vervaldata's. Let op dat uw domeinnaam, nadat u hem heeft opgezegd, door het .DE registry voor 29 dagen na de vervaldatum wordt bevroren voor gebruik. In die periode heeft u de gelegenheid om uw domeinnaam terug te claimen, het registry voor .DE domeinen rekent € 25.00 voor het activeren van een domeinnaam die verlopen is.

Hoe kan ik een website opstarten onder mijn .DE domeinnaam?

U kunt eenvoudig een website activeren door een webhostingpakket bij ons af te nemen. Activatie van uw webhostingaccount bij INTERIP gebeurt vrijwel real-time, binnen enkele minuten kunt u inloggen en met een klik op de knop gratis websitesystemen zoals Wordpress, Joomla, Drupal installeren. Indien u echt voor een zware e-commerce toepassing wilt gaan, dan kunt u ook bijvoorbeeld de laatste versie van Magento installeren. Al onze Hostingpakketten draaien op het innovatieve en gebruikersvriendelijke control panel van PLESK waarbij u taken zoals backup en bijvoorbeeld het updaten van uw wordpress website volautomatisch kunt laten uitvoeren. U krijgt beschikking over een onverwoestbare en razendsnelle webhostingplatform die zeker ten goede zal komen voor de laadtijd van uw website en uw bezoekersaantallen. Al onze webhostingpakketten zijn geschikt voor Wordpress-webhosting en komen standaard met gratis SSL-certificaat en een ijzersterk spam- en virusfilter voor uw e-mail. Wilt u onze diensten doorverkopen? geen probleen, al onze pakketten zijn geschikt om als reseller-hosting gebruikt te worden. Laat uw website schitteren met een .DE domeinnaam.
Bekijk en vergelijk hier al onze webhosting pakketten.

Kan ik e-mailadressen gebruiken onder mijn .DE domeinnaam?

U kunt over een eigen @.DE-e-mailadres beschikken indien u een pakket afneemt met e-mailmogelijkheden. U kunt uw e-mail berichten via het POP3- of IMAP-protocol beveiligd uitlezen. U kunt uw e-mailaccount op een willekeurige e-mail client op uw PC, Mac, Android of iOS systeem installeren en direct gebruik maken een e-mailadres onder uw @DE-domein. Het is ook mogelijk om uw e-mail via een webmailpagina uit te lezen. Als één van de weinige e-mail providers stellen wij u ook een uitgaande mailserverplatform beschikbaar waarmee u zowel over poort 25 als over poort 587 beveiligd e-mails kunt versturen. Al onze maildiensten worden geleverd met gratis blacklist controle, spamfiltering, spamtagging en viruscheck. Ook is het mogelijk om op uw e-mail addres een autoresponder te plaatsen met bijvoorbeeld een afwezigheidsmelding of ontvangstbevestiging.
Bekijk en vergelijk hier al onze e-mail forwarding en mailbox pakketten. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31.(0)174-726026. of stuur een e-mail naar info@interip.nl.

.de domeinregistratie met korting

Hoge kortingen bij domeinregistratie voor meerdere jaren! Registreer voordelig uw de domein en geniet van hoge kortingen bij registratie voor meerdere jaren. InterIP biedt een scala aan domeinnaam extensies en kan u van advies en hulp voorzien bij nieuwe .de domeinregistratie of aankopen van een bestaande domein. Met reuze handige bulk domeintools voor het makkelijk managen van uw al uw domeinnamen.

+100 domeinnaam extensies om te registeren

Voor standaard extensies maar ook voor afwijkende extensies bent u bij ons aan het juiste adres. Maandelijks komen er nog nieuwe top level domein extensies bij, controleer regelmatig ons volledige lijst.